De verdeling

Koophuis / huurhuis

Een van de lastigste zaken om rond te krijgen bij een echtscheiding is de verdeling van het huis. Vooral als het om een koopwoning gaat kunnen de gemoederen flink oplopen. Het gaat immers vaak om veel geld. Kijk verder: koop- of huurhuis!

Inboedel

Als u gaat scheiden dan zult u afspraken moeten maken over de verdeling van de inboedel. Hoe de verdeling verloopt zal in de eerste plaats afhangen van de vraag of u getrouwd bent in gemeenschap van goederen of op grond van huwelijkse voorwaarden. Kijk verder: inboedel!

Bezittingen en schulden bij echtscheiding

Bij een echtscheiding worden de bezittingen van u en uw ex-partner verdeeld. Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd moeten alle bezittingen eerlijk worden verdeeld (50/50). Als u op huwelijkse voorwaarden bent getrouwd ligt het anders en bepaalt de akte van huwelijkse voorwaarden de spelregels voor de verdeling. Kijk verder: bezittingen en schulden!

Huisdieren en echtscheiding

In bijna 40 procent van de huishoudens in Nederland is er een kat of hond aanwezig. Voor veel mensen is hun hond of kat een volwaardig gezinslid. Het is daarom ook best logisch dat u geen afscheid van uw huisdier wilt nemen na de scheiding. Klik hier: Huisdieren!